Vem städar studenthemmet?

Ska du börja plugga och har skaffat dig din första studentbostad? Kanske du fått tag på ett rum i en studentkorridor, eller har en riktig studentlägenhet? Oavsett, så är det ju som så att du måste se till att städa. Bor du i korridor, så finns ofta ett gemensamt kök, som alla studenter gemensamt har ansvar förr. Det är inte ovanligt att lappen "din mamma jobbar inte här" finns där. Visst kan en städfirma ta hand om vissa ytor, men själva rummet och troligen köket är ni studenter som får ta hand om.

Inte så jobbigt städa studentlyan

De de allra flesta studentbostäder har gemensamt, det är att de är inte särskilt stora utan de är på få kvadratmeter. Så att städa där, det gå ju ofta att göra snabbt och lätt. Det finns i och för sig så kallad studentstädning, från städfirmor, men det passar otast om du har något större ställe. 

Om du vill ha det fint omkring dig i din studentlya, se då till att alltid plocka upp och lägga undan. Se även till att satsa på bra förvaring, så att det inte är en massa saker som hela tiden ligger framme. Det gör att det ser stökigare ut än vad det är. Se även till att städa av hela ytan en gång per vecka, med både dammsugare och mopp. Det är alltid trevligare att bo i ett städat hem, eller hur?

22 Nov 2021