Sommarskugga på bästa sätt

Att hänga upp en baldakin av paraplyn kanske är konstnärligt och kul, men mot solen är det nog inte den allra bästa lösningen. För att skydda sig mot solen när man är ute kan man välja att sitta under ett träd, under en parasoll eller leta efter skugga på andra ställen. För oss som gillar tekniska lösningar så finns motordrivna fönstermarkiser som håller hemmet svalt. De kanske inte är ämnade att skapa skugga utomhus men för att ge skugga vid dina fönster är de oslagbara. 

En sensor känner av när de behövs

En gammal hederlig markis får man gå ut och veva ner när solen ligger på och det är väl bra. Men är du inte hemma, eller om du är upptagen med annat, så kommer solen att titta in ganska snabbt utan att du kan göra något. Med motordriven markis så sköts jobbet automatiskt. Den känner av när solen är framme och kommer att se till att skugga hemmet vid rätt tillfälle.

Men om det blåser tänker du? Ja, dagens markiser är faktiskt lite smarta också. Om det blåser för mycket så kommer de att vevas upp automatiskt så att de inte går sönder. Så med andra ord kan du få ett svalt hem i sommar utan att behöva göra något alls - förutom att skruva upp markiserna då såklart. Kombinerar du sedan detta med en AC eller en luftvärmepump som också kan kyla så kommer även den varmaste sommar att kännas helt perfekt. I alla fall när du är inne. 

5 Jul 2022