Svensk teknik är bra

Mannen på bilden, det är Alfred Nobel, svensk uppfinnare som kom på dynamiten. Vi har rätt många bra svenska uppfinningar, som vi ska vara stolta över. En del tekniska lösningar, men även annat,som polkagrisar, Lovikavantar, blixtlås och så vidare. En annan form av teknik är spelautomater och i Sverige har vi NetEnt som är stora på det. Såna spel kan man hitta på svenska casinon. Så när det kommer till att uppfinna så ska vi vara stolta över de svenskar som har gett oss så många olika saker, som även övriga världen har glädje av.

Svenska uppfinningar värda att nämna

Vi har ju redan varit inne en del av dem, som polkagrisar. Det är Amalia Erikssons förtjänst att vi kan smaska på den. Blixtlåset, det var Gideon Sundbäck. Andra svenska uppfinningar är kylskåpet, som Baltazar Von Platen kom på. Om ni vill läsa mer om svenska uppfinnare, så besök Tekniska Museets hemsida här. 

Tänk om man kunde uppfinna själv?

Jag skulle gärna vilja hitta på eller uppfinna något, som alla behöver, som man sedan kan ta patent på. Det är ju ett ypperligt sätt att göra ett avtryck på, samt att man kanske kan tjäna pengar på det, om man har tur. Det är ju inte fel att kunna få in pengar, för en enda uppfinning menar jag. Men då gäller det att verkligen komma på något bra, som alla vill ha och det är inte alltid det lättaste kanske!

12 Jul 2018