Saker att tänka på om du ska köpa ny ugn

Om du ska köpa en ny spis/ugn så finns det en del saker att ta i beaktning. Inte minst när det gäller installationen av den. En spis kan idag anslutas på olika sätt och för att få rätt anslutning så bör du ta med ett foto dit du vänder dig för att köpa den. Då kan du få hjälp med att välja en spis med en anslutning som passar hos dig. En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis med en fast anslutning måste monteras av ett elinstallationsföretag. Du kan då ringa en elektriker i Lund till exempel. Innan du köper en spis bör du kontrollera att den är CE-märkt och att den har en bruksanvisning på svenska. 

Välja spis/ugn

Idag finns det ju så att du kan ha en spis med en ugn under, eller att du väljer att ha en fristående ugn samt en spis med bara plattorna. Det är bra att fundera på vad som kan passa dig och din matlagning. 

Är det just bara ugnen du är ute efter, fundera på om den ska ha särskilda funktioner. Till exempel finns det idag självrengörande ugnar. Sedan finns det de som går att använda ihop med wifi!

Fundera på vad för kapacitet som passar dig. Ugnar är idag ungefär lika stora på utsidan. Insidan däremot kan variera. Funktionalitet, interiör och storlek, samt antal plåtar avgör hur mycket mat du kan tillaga samtidigt.

30 Nov 2021