Inreda med belysning

De allra flesta av oss har ett gäng med lampor i våra hem. Det många gör fel, är att ha fel sorts belysning eller för få ljuskällor. Om det är för få kontakter, så kan det vara bra att installera flera. Det kan du få hjälp med via en elektriker i Arboga. Det gäller att ha olika belysningar för olika saker. Ofta talar man om allmänljus, stämningsljus och arbetsljus. Därtill kan man prata om riktat ljus och diffust ljus. Riktat ljus ger en koncentrerad ljuskälla, medan diffust ljus släpper ut även på sidorna och ger en bredare spridning av ljuset.

Använd många olika ljuskällor

Beroende på rummets storlek och vad det används till så bör du satsa på rätt sorts belysning och rätt antal med för den delen. Ett normalstort rum behöver ha 5-7 olika ljuskällor. Sen är det så klart skillnad på ett sovrum eller ett vardagsrum. Just vardagsrummet är ett av de rum där det passar bra med en mängd olika lampor och ljuskällor. Det eftersom att man i det rummet gör många olika saker. Allt från att mysa framför tvn, till att tända upp och spela sällskapspel, eller att man vill se att handarbete i soffan.

Välj därför att ha olika lampor med olika funktioner för olika rum. Du ska ha ljus för att kunna se och arbete, ljus som höjer stämning samt ljus som är för annat. Finns många bra inredningstips kring detta på nätet!

23 Oct 2021