Hur underhåller man taket på bästa sätt?

Taket är viktigt att hålla i ett bra skick. Det så att du inte behöver byta taket allt för snart. Tak är gjorda för att hålla länge, men bara om man ser till att underhålla dem. Har det gått mer än 50 år kan det dock vara läge att anlita takläggare i Västerås för att se över det. Att underhålla taket är inte så svårt. Om något gått sönder laga det samt se över taket i alla fall två gånger om året. 

Rensa taket

Om du ser att ditt tak har en massa kvistar, löv och annat som ligger där, så är det bra att rensa bort det. Är det så att det har börjat växa mossa, så se till att även få bort detta. Det kan annars dra till sig fukt och fukten kan ta sig ner under taket. Kolla även så att alla takpannor är hela och fina. Du bör även med jämna mellanrum rensa stuprör och hängrännor. 

Tvätta taket

Ett tak mår även bra av att då och då tvättas av. Det kan du göra själv om du ser till att göra det på ett säkert sätt. Annars går det att anlita en takläggare även för att göra din taktvätt, samt att det även finns särskilda företag som inriktat sig på tak och fasadtvätt att vända dig till. Ju bättre du tar hand om ditt tak, desto längre livslängd får det och det dröjer längre innan det måste ske ett takbyte.

1 Jun 2021