Hur moppar du golvet?

För att få rena golv, så krävs det mer än bara att dammsuga dem. De behöver även göras rent med mopp. Idag finns det olika moppar samt att det även finns smarta maskiner man kan köpa. En del väljer att anlita en städfirma att göra all städning, andra gör det på egen hand. För att kunna moppa på bra sätt, så gäller det att ha en bra mopp så klart, samt sedan även en hink med en urvridare. Du bör se till att ha dammsugit före du moppar, annars kommer du dra runt grus och repa golvet! 

Det kan tyckas som att moppa, det är väl inte så svårt, men det kräver rätt teknik. Det så att golven faktiskt blir rena!

Olika sätt att moppa på

Dels finns det moppar med så kallat svabbgarn, då ser moppen ut som ett stort garnystan kan man säga. De kan även vara remsor, som på bilden. Sedan finns det de med microfiberduk.  För att göra städningen effektiv så kan du ha båda delar. Du kan använda svabbgarn på mindre ytor, i badrum och undere stolar. På stora ytor kan du ha microfibermopp.

Olika golv ska även göras rent på olika sätt. Trägolv mår till exempelvis inte så bra av att få allt för mycket vatten på sig. 

Om du känner att du vare sig har tid, lust eller ork till att moppa, eller städa alls, då kan du välja att anlita en städfirma för så kallad hemstädning.

3 Aug 2021