Bästa tipsen för hemsidan

En hemsida bör ses som ett nav för er digitala kommunikation och marknadsföring. Har du ett företag är det bra att även ha en bra hemsida. Se till att lägga ner mycket tid på den. Utveckla den, förbättra den, håll den uppdaterad. 

Se även till att ha ett bestämt syfte för din hemsida. Ska den vara för att bygga ditt varumärke, eller för att nå ut till vissa målgrupper. Sen är det viktigt att nå rätt målgrupp, så sidan bör vara anpassad för dem. 

Fundera även på vad besökaren gör på sidan. Se till att ge besökaren en tydlig uppmaning till handling. På så sätt kan ni styra besökaren mot hemsidans övergripande syfte.

Fler bra tips

Ha en bra och enkel struktur som gör att det är lätt att klicka sig runt på hemsidan. Ha lagom många sektioner och rubriker. Besökaren tröttnar lätt på en svårnavigerad sajt. Ha inte allt för långa texter heller, för det är inte alla som orkar läsa det.

Använd även filmer och bilder tillsammans med texterna eller separat. Sen, se även till att sökkordsoptimera. Det kan du få hjälp med av First Vision Mediabyrå

Uppdatera ofta och det med alla delar. Det gör du genom att skriva nya textger, blogginlägg, lägga upp nyheter med mera. Se även till att ofta länka till er hemsida i sociala medier, nyhetsbrev och pressutskick. Det är ett effektivt sätt att driva trafik till den egna sajten, där ni kan få besökarens fulla uppmärksamhet.

21 Jun 2021