Bästa tipsen för altanbygge

Sugen på att bygga en ny altan eller ett trädäck i sommar? Då ska du skynda dig att beställa material för du är långt ifrån ensam! Förra sommaren blev det hemester för många svenskar. Många satt hemma och gjorde i stort sett ingenting. I år är de flesta mer förberedda och har planer på hur de ska bygga på något projekt. Det medför ett stort problem - materialbrist! Det kommer att bli ont om trä att bygga med. 

Detta kan du självklart förebygga genom att redan nu beställa hem det du behöver. Ta hjälp av Boing Allservice, din snickare i Flen, för att beräkna åtgång, eller be dem ta hand om hela projektet så vet du att det blir bra gjort också. 

Mina tips

Så var det det här med de bästa tipsen också såklart! Här kommer mina tips när man ska bygga en ny altan:

  1. Planera: Den viktigaste delen av hela projektet är att planera hur det ska se ut när det är klart. Utan en plan blir det aldrig bra. Rita gärna upp en skiss, eller en ritning. 
  2. Mät noggrant: Sätt upp pinnar i gräsmattan där altanen ska vara och spänn upp snören mellan dem så ser du att det blir helt rakt. 
  3. Plint eller inte?: Tumregeln här är att om din altan ska vara upphöjd så ska du ha plintar. De kan gjutas, skruvas ner eller grävas ner i marken. En altan i markhöjd kan byggas på vanliga stenplattor. 

Som du ser är det det grundjobbet jag fokuserar på här, och det är faktiskt likadant med alla typer av bygg jobb hemma. Har man en bra plan och gör grundarbetet noga så kommer resten bli bra det med! 

6 Jun 2021