Alla kan få problem att betala räkningar ibland

Lönen har landat på kontot och när du betalat hyran, köpt maten och sett till att det finns hela och rena kläder hemma så upptäcker du att du inte kommer att ha råd att betala på ditt lån. Hur gör du? 

  • Ignorerar problemet - De skickar en påminnelse så jag betalar när den kommer eller nästa månad istället. Det händer säkert inget. 
  • Ber mamma-banken om hjälp - Släkt och vänner kan kanske hjälpa dig att betala ditt lån.
  • Ringer banken och förklarar - Vad är det värsta som kan hända?

Det bästa är att kontakta de du är skyldig pengar

De allra flesta banker och kreditgivare har inga som helst problem med att ge dig ett uppskov eller till och med räkna om räntan så att du får lättare att betala tillbaka. Att skicka kravbrev och tillslut be Kronofogde driva in är inget de tjänar pengar på. Snarare tvärtom och att då ringa Wasa Kredit kontakt och berätta som det är brukar oftast leda till att du som kund får hjälp av dem. 

Ett fjärde alternativ

Om ditt lån inte är jättestort så kan du försöka se över dina techprylar. Finns det några grejer du inte använder längre eller som du inte har behov av? Sälj dem och dra in pengar till dina lån och kanske kan du till och med bli av med lånen helt och hållet. 

Du kan använda dig av olika köp & sälj-grupper på sociala medier eller lägga ut en annons i lokaltidningen alternativt på Blocket. Kolla först upp om annonsen kostar något, då kanske det är bättre att sälja flera prylar tillsammans. 

27 Nov 2021